13 май, 2012

КЪМ СТОЛИЦАТА И СВЕТА


КЪМ СТОЛИЦАТА И СВЕТА
О, да, има столици на велики империи като: Рим, Виена, Санкт Петербург, чието излъчване е в спектъра на грандиозността и внушителността. Има и световни столици на изкуството и културата като: Атина, Фиренце и Париж, които блестят с антично съвършенство, неповторимо сфумато и дръзка разкрепостеност. Има и съвсем обикновени провинциални столици на провинциални държавици като: ..., които светят само с фенерите си. Но аз съм жител на единствената в поднебесната столица, която сияе с непостижимо сияние - ?.
            Група хора, наречени учени, са се обединили около идеята, че единственото, с което се отличаваме от другите живи същества е чувството ни за хумор. Всичко друго може да се намери под една или друга форма, в една или друга степен в света различен от нашия: има овце, които могат да смятат, кучета, които разбират смисъла на всичките думи изречени от стопаните им, пеещи китове, разговарящи делфини, безчислен брои мравки гениални архитекти и т.н. , но никъде не се е намерил кон, който да разкаже виц за каубои и индианци, нито мишка, която с чувство на заслужено превъзходство да осмее домашната котка, още по-малко вероятно е да срещнете охлюв баснописец.
            Радвайте се съграждани от Габрово, радвайте се със законна радост, защото нашият град е световната столица на хумора и шегата, а ние сме гражданите най-високо седящи в тази столична йерархия, което означава, че сме най-близко стоящи до нашия Създател!

Стефан Стефанов
07.05.2012

Няма коментари:

Публикуване на коментар