14 март, 2017

Не


Пепа Хубавата не бе просто хубава, тя бе една взриоопасна смес от хубост, палавост и малко лудост за катализатор /с други думи бе бая откачена/, тъй че когато бутилките от френското червено – Кордон негро, светлозелиникавата гръцка Керацуда и кехлибареният български Мискет, тържествено се преместиха от избата в коша за рециклиране, заедно с фоерверките и взривовете на конфетите, тя разбра, че е дошъл и нейният час.
Още с влизането в рустиковия салон на палацото, опитното ѝ гримирано око, забеляза безсрамно многото разноцветни балони с щампован на тях надпис, потвърждаващ празнуваното събитие. Цветните петна, горделиво опираха чела в тавана и предизвикателно рязвяваха дълги, почти до земята, галони с прикрепени на тях картички с пожелания към прещедрия домакин.
Някои от гостите искрено се забавляваха, четейки изобретателните текстове, а други, заети с дела къде, къде по-пищни, въоще не им обръщаха никакво внимание.
Но тия не минаваха на Пепа Хубавата. В палавата ѝ главица проблясна една от малкото оцелели химични формули - Не, едва не изкрещя от вълнение Пепата.
Вечерта бе перфектна, атмосферата невероятна, компанията възхитителна, домакинът ослепителен.
Но както обикновено става при такива събития с напредването на нощта, съветниците от бутилките неусетно разделиха компонията на отделни групички, членовете на които водеха оживени разговори помежду си и съвсем не се интересуваха от околните.
Сега, извика войнствено Пепа, хвана първия ѝ попаднал галон и енергично придърпа балона към себе си, сръчно го развърза и жадно изпразни цялото му съдържани във вече понаедрялата си гръд. Ефектът не закъсня. Пепа Хубавата се изстъпи посред  рустика, като прима при световна премиера в Ла Скала и запя с глас на неудържим  анимационен герой. Докато неволните слушатели се окопитят от чутото, Пепата, напомпи гърдите си с втора доза и продължи нелепото изпълнение.
Последва неописуема суматоха, всички вкупом се нахвърлиха върху горделивите барони т.е. балони и с непресторена наслада, безмилостно унищожаваха  надутото им самочувствие. Някои припяваха заедно с Пепата, други просто неистово крещяха, а трети съвсем надишани го обърнаха на откровени нецензурии.
Суматохата бе невероятна, данданията оглушителна, ефектът умопомрачителен и всичко това благодарение на съюза между газ по лек от въздуха и още по-лековата руса главица.
ПП
Пепа ли? Да, трябва да признаем, че няколко мъжки портфейла и две три дамски чанти не са реципрочната плата за това гениално изпълнение, но за нея бяха по-ценни аплодисментите на домакина.
Стефан Стефанов

14.03.2017 ГББГ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар