18 април, 2018

CUCINA ITALIANA



Портокалово утро.
Жулиен от лъчи.
Маскарпоне на облак.
Две присвити очи.

Като вкусна фокача
Аз захапвам деня.
Горгондзолата даже
Гали нежно зъба.

С лимончело прокарвам
Малко скрита тъга.
От насладата южна
Капе фина нега.

А каноли разкошни,
Сицилиански букет,
Бързат точка да сложат
Не брускет, не брускет.

Като паста объркан
От готвач разпилян
Към просеко посягам
Пак засмян, пак засмян.

Ех кучина прекрасна,
Простота и разкош
Със рецепти неземни
За живот и за мощ.

С вас готов съм да седна
Покрай синя вода
И да пия наслада -
Докога, докога?

Стефан Стефанов
16.04.2018 ГББГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар