01 април, 2010

История на храм "Свети Димитър" - Етъра


Нова книга за историята на храм "Свети Димитър" - Етъра.


Ново луксозно издание на историята на храм "Свети Димитър", кв. Етъра, видя бял свят точно преди Великден.
Тази малка, но стилна книжка ще преведе през времето и ще разкаже историята на този храм на всеки, който реши да се запознае с него по този начин. Но най-вече ще му открие силата на вярата на хората, вградили съдбите и душите си в него. Тя е съставена за да не погине нашето културно, историческо, църковно, религиозно и духовно наследство, а да пребъдва в пределите на духовността.
Настоящата книга биде съставена по настояването на църковния настоятел Веско Василев и аз нямам претенции да съм неин автор, а само съставител. Защото щом се потопих в атмосферата на отминатите години не посмях да променя почти нищо от наличните текстове писани от моите предшественици и събратя за този храм.
Хиляди благодарности на хората помогнали за това издание, като се започне от директора на РИМ Габрово Петьо Тоцев, внукът на ств. свещ. ик. Стефан Христов - Димитър Енчев, който понастоящем е в САЩ, събратята служили в храма преди мен, та до екипа на "ЕКС-ПРЕС" - Габрово, който изпълни поръчката на изключително високо професионално ниво.
Светли пасхални празници!
о. Стефан

Няма коментари:

Публикуване на коментар