12 април, 2010

Поетичен дебют



Поетичен дебют

„Посвещавам творбите си с много любов на тези, които най-много обичам – съпругата и дъщерята!”
Росен Гъдев


Излезе от печат първата „поетична книга”, както се изразява за нея авторът й Росен Гъдев. Тя ще бъде представена на 21 април от 18.00 ч. в ХГ „Христо Цокев”, зала „Минчо Минчев”, вход свободен. Стихосбирката съдържа 40 стихотворения и две поеми. „Недоизказана нежност” е заглавието, което до голяма степен отразява както настроението, в което ни потапят стиховете, така и душевната нагласа на автора. Още първата творба на Росен „Докосни ме”, обезоръжава скептичния читател с неподправената си искреност и нежност. Почти във всички негови стихове може да се долови влиянието на другият му голям талант – неговата безспорна музикалност. Свидетелство за това са няколкото авторски песни по стихове присъстващи в стихосбирката с музика написана от Росен и както се полага на истински бард, изпяти от него. За разлика от повечето поети, освен стихове Росен пише и поеми, което му се отдава в преголяма степен. Тук ще представим поета само с няколко негови творби, а всеки който иска да стане съпричастен с неговата поезия е добре дошъл на представянето на „поетичната книга”.
О. Стефан




Росен Гъдев е роден през 1956 г. в София, но отрасва, живее и работи в град Габрово – неговия истински роден край. От малък започва да свири на цигулка и обиква музиката, която го съпътствува и до днес.
През 1975 г. завършва ТМЕТ “М. В. Ломоносов” – Горна Оряховица, а през 1981 г. – Института за културно-просветни кадри – Варна. Още в ученическите си и студентски години се включва в художествената саодейност. Солист е на вокално-инструменталните състави “Фотони”, “Деймос”, “Бревис” и “Янтра”. Участва и в хоровата самодейност – Смесен хор “Априлов-Палаузов”, Мъжки хор на офицерите от запаса “Ем. Манолов”, Студентски камерен хор на град Варна, “Колегиум вокалис триум” – Габрово, както и в мъжкия църковен хор при храм “Света Троица” – Габрово. Реализирал е множество записи в БНР, БНТ и Балкантон.
Негови стихове са публикувани във вестник “100 вести”.
“Недоизказана нежност” е дебютната му поетична книга.



Профилна страница в www.bg.netlog.com
на адрес: rosengadev1956bg

и

www.stihovebg.com
rosen-rosen

Няма коментари:

Публикуване на коментар